Bowles & Wyer
 
outpatients courtyard water feature

We designed two of the public courtyards which make up Addenbrooke’s Hospital – creating pockets of calm for visitors and patients to take a moment out in nature. The courtyard outside the head trauma unit is designed to be wheelchair friendly, simple, calm – without too much stimulation for the patients, but a restorative space nonetheless. The other courtyard has more texture and colour in its planting and has a contemporary feel with its Corten Steel borders. Most importantly, the secluded benches and central water feature have created an inviting space for staff and visitors alike.

trauma courtyard aerial shot
planting addenbrookes courtyard
outpatients courtyard
planting trauma courtyard
planting addenbrookes

Get in contact to find out how
we can help your project

Get in touch