Bowles & Wyer
 
addenbrookes nhs 70 garden panorama

Look forward to the BALI awards

Written by Rosa Hinton

Awards season has officially begun in the landscape industry and we’re delighted to announce that this year we’ve won three BALI National Landscape Awards! To celebrate, we thought we’d show you some of the stunning (and now award-winning) landscapes…

First up we have the impressive Newnham College – which has won an award in the Soft Landscaping under £500k category.

This project was designed by Bradley-Hole Schoenaich Landscapes and we headed up the soft landscaping side of the build. It was a project of multiple parts – ranging from the huge central courtyard, to more secluded bedding outside other buildings, a pretty internal courtyard with a modern water feature, and even planting for a roof garden area which boasts some beautiful views. It has ended up being an impressive landscape, full of interesting areas to explore – all in classic English style but with a contemporary edge.

Next we have the impactful NHS 70 Garden at Addenbrooke’s Hospital in Cambridge – which won an award in the Community and Schools Development category.

One of our home-grown talents, Max Harriman – originally designed this show garden for the RHS Flower Show at Tatton Park, where it won a Silver Gilt medal. We worked with Max to adapt the design, so that it could be relocated to one of the Addenbrooke’s Hospital Courtyards after the show. With its luscious planting and meandering pathway, it provides a restorative and secluded haven for hospital visitors to take a moment out in nature. It’s proved to be a popular area for both visitors and staff in the hospital, and we’re thrilled it’s now been recognised by BALI too.

And our third winner is a private roof garden in central London – which won for Grounds Maintenance.

Designed by the talented Tom Stuart-Smith, these roof gardens provide a serene and tranquil green space in the heart of the city. Located within an incredible development, which we had been working on for some time, we were looking forward to getting involved again with this project. With lots of clean lines and immaculate planting, it still has a feel of the city – but instead is a welcome oasis, with panoramic views across London. We’re delighted the Tend side of our business has been rewarded for their efforts in developing Tom’s design to the best it can be.

But it’s not all over yet, as the long wait now begins until the awards ceremony in December – when the principal awards of each category are announced. So it’s still all to play for and we’re looking forward to the awards…

September 12, 2019